top of page

The Biennale of Danish Crafts & Design 2017

Liggende Kvinde/ Woman on the floor

Birgitte Christens www.birgittechristens.dk

Materialer: Stentøj og paryk

Keramiker Birgitte Christens eksemplificerer den generation af kunsthåndværkere, som arbejder med det kunstneriske projekt med udgangspunkt i en sublim materialeforståelse. Værket Liggende Kvinde illustrerer en stagnation af det indre overfor en ydre verden, der virker uoverskuelig og kompleks. Et helt stykke stentøj med blank hvid tin glasur er udformet i virkelighedstro gengivelse af kvindekroppen med udgangspunkt i en gipsafstøbning af Birgitte Christens egen krop. Værket er udført på Artist in Residence hos ekwc- European Ceramic Work Centre.

Materials: Stoneware and wig

Ceramicist Birgitte Christens represents a generation of craft makers who engage in the artistic project based on a sublime grasp of materials. Her Woman on the Floor depicts an inner stagnation in the face of an outside world that appears overwhelming and complex. A single piece of stoneware with a glossy white tin glaze shapes into a life-like representation of the female body based on a plaster cast of Birgitte Christens’s own body. She created the piece during an artist-in-residence programme at ekwc – European Ceramic Work Centre.

The Biennale for Craft and Design

5-27 May 2017

COPENHAGEN

The Biennale is an exhibition and a competition taking stock of Danish crafts and design today. 27 projects have been selected for the Biennale exhibition at MUSEUMSBYGNINGEN, Kastelsvej 18, Copenhagen The DKK 100,000 Biennale Award has been kindly donated by the Grosserer L.F. Foghts Foundation. The winner will be announced on the opening day.

bottom of page